Горизонтально направлене буріння (ГНБ)

<

Тільки та будівельна компанія Києва здатна взяти на себе зобов’язання звести будь-який об’єкт під ключ, яка здатна здійснити горизонтально направлене буріння, або коротко – гнб ціна якого хоч і нижче звичайного траншейного методу, але проводитися воно може тільки із застосуванням спеціальної техніки. Будівництво нових об’єктів, як житлового, так і виробничого, або соціального призначення можна проводити, застосовуючи найсучасніші технології, в самих обмежених умовах, і в самі стислі терміни, але експлуатація їх абсолютно неможлива без прокладки всіляких комунікацій. Це і електропостачання, і водопровід, і каналізація, і теплопостачання, і зв’язок. Деякі з них можуть бути прокладені по повітрю, але більшість, все ж заховано під землею. В результаті, під сучасними містами розташована буквально павутина з різних підземних шляхопроводів.

Дуже багато з них прокладені вже дуже давно, і вимагають ремонту. Крім цього постійно будуються нові об’єкти, також вимагають підведення інженерних систем. Разом з тим і в населених пунктах, і за їх межами існує дуже багато місць, де рити траншеї для укладання трубопроводів, або занадто дорого, або просто – неможливо. Для вирішення подібних непростих завдань і була розроблена така методика, як горизонтально направлене буріння. Для його здійснення необхідне використання спеціального обладнання – установок гнб ціна і терміни виконання робіт, у разі їх використання істотно знижуються. У розпорядженні компанії ТДС “БУД ІНВЕСТ” є одна з найбільш передових у світі установок гнбгнбУкраіна може істотно поліпшити стан екології в місцях прокладання підземних комунікацій. Застосовуючи горизонтально направлене буріння, немає необхідності прокладати просіки в лісах, або осушувати водойми, якщо через них планується вести будь-якої трубопровід.

В умовах міста використовувати гнб, можна тільки після отримання всіх відповідних дозволів, проте на відміну від траншейного методу ведення робіт, не доведеться перекривати рух міського автомобільного та рейкового транспорту, і порушувати цілісність покриття автодоріг, і стан залізничних колій. Отже, після закінчення траншейних робіт всі завдані збитки доведеться відновлювати. Таким чином, використовуючи метод гнб ціна проекту знизиться, а терміни скоротяться, вже хоча б на величину цих витрат, і на час відновлення.

Для будь-якого замовника завжди має бути вигідніше мати справу з підрядником, здатним взяти на себе вирішення всіх завдань, пов’язаних з виконанням проекту. Так можна набагато точніше планувати і терміни проведення робіт, і розраховувати кошторис.